Ημέρα 19η_αντίστροφη μέτρηση

Ημέρα 19η. Η #αντίστροφημέτρηση προχωρά. Τις Κυριακές πολλοί από εμάς ψήνουμε ,είτε κρέας,είτε ψάρι ή τώρα το καλοκαιράκι θαλασσινά!Είναι μία εύκολη λύση για μαγείρεμα που λατρεύουν οι άνθρωποι σε όλες τις χώρες και τους πολιτισμούς.

Το tip της 19ης ημέρας:

Μαγειρεύω «σπιτικά».

Έχουμε πλέον λιγότερα άτομα στο τραπέζι τις Κυριακές! Ή μήπως όχι;

Θα ήταν μια μεγάλη συζήτηση αν αναλύσουμε τον τρόπο που μαγειρεύονται τα τρόφιμα. Αλλοι θα σου πουν ότι το βράσιμο ή ο ατμός είναι ο καλύτερος τρόπος για να κάνεις υγιεινά γεύματα. Άλλοι επιλέγουν τα ψητά για να κάνουν «δίαιτα». Πολλοί θα σου πουν να τρώς μόνο ωμά.Δεν υπάρχει όριο στην ποικιλία τελικά, όπως δεν υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να μαγειρέψεις π.χ. κοτόπουλο.

Ο βασικός κανόνας όμως, παραμένει ο ίδιος εδώ και πολλά χρόνια. Μαγείρεψε σπιτικά. Όπως κι αν μαγειρεύεις ,με μαεστρία ή λιτά, σίγουρα γνωρίζεις καλά τι έβαλες μέσα στο φαγητό σου. Γνωρίζεις πόσο λάδι χρειάστηκε, πόσο αλάτι ,ποιά μπαχαρικά και ακόμα καλύτερα τι πρώτη ύλη χρησιμοποίησες. Ποιό μέρος του ζώου θα μαγειρέψεις π.χ. από το χοιρινό ή το αρνί! Κι αν ο βασιλικός ή η ματζουράνα κάνουν πιο νόστιμο το κοκκινιστό μοσχάρι.

Γνωρίζεις,βέβαια ,πως στο τραπέζι της οικογένειας συγκεντρώνεται το μεγαλύτερο ενδιαφέρον της κάθε μέρας. Συζητούμε αυτά που προβληματίζουν ,που εντυπωσιάζουν ,που μας κάνουν να γελάμε. Επιπλέον αποφεύγεις τα μαγειρικά λίπη (trans λιπαρά) ,που χρησιμοποιούνται στα εστιατόρια και παίρνεις όλα τα οφέλη του ελαιόλαδου. Αποφεύγεις τα έτοιμα dressing από τις σαλάτες που έχουν πρόσθετα συστατικά (βλέπε ετικέτες τροφίμων Ε), και απολαμβάνεις σπιτικό παραδοσιακό γλυκάκι! Φυσικά και τα γλυκάκια να είναι «σπιτικά» φτιαγμένα, αφού αποτελούν ένα όμορφο τελείωμα ενός νόστιμου γεύματος. Και τα φρουτάκια,όμως,  είναι ιδανικά!

Αξίζει να δώσεις σημασία στη δημιουργία του γεύματός σου. Είναι προσφορά αγάπης σε σένα και τους αγαπημένους σου. Κι αν δεν είσαι αυτός/αυτή που μαγειρεύει,τότε ενθάρρυνε αυτή την πράξη και θα βγεις σίγουρα ωφελιμένος/νη.

Και αν σου άρεσε το άρθρο μπορείς πάντα να το μοιραστείς με τους φίλους σου στα παρακάτω link…

Like στη σελίδα μου στο Facebook

Γίνε φίλος/φίλη μου στο Google+

Follow στο προφίλ μου στο Instagram

ή απλά κάνε Εγγραφή σου στο BLOG με το e-mail σου, για να συμμετέχεις στην

ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ!!!

Αν όμως έχεις έτοιμες τις «αποσκευές» σου για να ξεκινήσεις από τώρα,

μην το αναβάλλεις! Γίνε το παράδειγμα και η έμπνευση στους γύρω σου!!

Και αν δεν ξέρεις για ποιόν λόγο υπάρχει η #αντίστροφημέτρηση

πάτα εδώ :http://wp.me/P2qhnY-rh

 

Κράτα το

Advertisements

2 thoughts on “Ημέρα 19η_αντίστροφη μέτρηση

  1. Φυσικά και το σπιτικό φαγητό έχει άλλη χάρη, ειδικά όταν το μοιράζεσαι με αυτούς που αγαπάς, αν και η αφεντιά μου, όταν μαγειρεύει για τον εαυτό της, ακολουθεί την ίδια διαδικασία, στρώσιμο τραπεζιού, με φρουτάκι στην αρχή και σαλατούλα, κύριο πιάτο (χωρίς κρεατικό) και στο τέλος, πάντα ένα μικρό κομματάκι μαύρη σοκολάτα (75%).
    Το βράδυ, μόνο φρούτο ή γιαουρτάκι! 😉
    Καλό υπόλοιπο Κυριακής!
    ΑΦιλάκια πολλά και τρυφερά! 🙂

    Μου αρέσει!

    1. Η μαγική σοκολατούλα 75% συμπληρώνει γλυκόπικρα τη διατροφής μας!Αν και προτιμώ το γλυκό του κουταλιού μετά το γεύμα μου για να αυξήσω την ινσουλίνη μου απότομα και αποδοτικά.Καλη εβδομάδα,μαγισούλα!! Φιλάκια!!

      Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s