Ιμάμ μπαϊλντί

Posted on Updated on

Μαγειρεύοντας μεσογειακά, μην παραλείψετε το «ιμάμ μπαιλντί»!!!
Ευχαριστώ το blog «greek raisins».

Υλικά

8 μελιτζάνες στενόμακρες
6 κρεμμύδια μεγάλα, κομμένα όπως στη χωριάτικη
5 πιπεριές κέρατο, σε ψιλές ροδέλες
3 σκελίδες σκόρδο, σε φετάκια
6 μεγάλες ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες, σε κυβάκια
2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
½ φλιτζάνι σταφίδα μαύρη
½ φλιτζάνι κουκουνάρι
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας ρίγανη
2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος Food Styling: Tina Webb
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Food Styling: Tina Webb

Διαδικασία

ΒΉΜΑ 1

Χαράζετε κατά μήκος τη μελιτζάνα προσέχοντας να μη φτάσει στον πάτο της το μαχαίρι. Τις απλώνετε σε χαρτί κουζίνας, τις αλατίζετε, τις ραντίζετε με ελαιόλαδο και τις ψήνετε στο φούρνο για 30 λεπτά στους 200οC.

ΒΉΜΑ 2

Στο μεταξύ, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο στο τηγάνι και σε δυνατή φωτιά σοτάρετε πρώτα το κουκουνάρι, μετά τα κρεμμύδια με το σκόρδο, τις πιπεριές και το αλάτι. Όλη η νοστιμιά κρίνεται στο σοτάρισμα: θέλει υπομονή και συνεχές ανακάτεμα, μέχρι να μελώσουν και να μαλακώσουν εντελώς τα κρεμμύδια.

ΒΉΜΑ 3

Ρίχνετε την ντομάτα, τη ζάχαρη και τις σταφίδες και φέρνετε δυο τρεις βόλτες. Κατεβάζετε από τη φωτιά, ρίχνετε πιπέρι και τον μαϊντανό και ανακατεύετε.

ΒΉΜΑ 4

Βάζετε στριμωχτά τις μελιτζάνες σε ταψί και προσεκτικά ανοίγετε τη σχισμή για να τις γεμίσετε. Πατάτε τη γέμιση για να χωρέσει καλά. Όση περισσέψει τη μοιράζετε από πάνω.

ΒΉΜΑ 5

Βάζετε τις μελιτζάνες ξανά στο φούρνο και ψήνετε στους 200οC για 35-45 λεπτά, μέχρι να μαυρίσουν σχεδόν τα πάνω κρεμμύδια.

Greek Raisins

  • Μερίδες:4
  • Χρόνος προετοιμασίας:15′
  • Χρόνος μαγειρέματος:1:15 ‘
  • Έτοιμο σε:1:30 ‘

Σύμφωνα με το μύθο το νόστιμο αυτό φαγητό οφείλει το όνομά του στον ιμάμη που το έφαγε και μπαΐλντισε όταν έμαθε πόσο χρήμα απαιτείται για το φίνο ελαιόλαδο της συνταγής. Εσείς θα το ετοιμάσετε εύκολα, θα το απολαύσετε χωρίς να μπαϊλντίσετε και όλοι θα σας ζητούν κι άλλο.

imam_slider-575x262

Δείτε την αρχική δημοσίευση 227 επιπλέον λέξεις

Advertisements

One thought on “Ιμάμ μπαϊλντί

    Greek Raisins said:
    29/07/2015 στο 16:01

    Εμείς ευχαριστούμε που βρήκατε ενδιαφέρουσα τη συνταγή!

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s