Emma Watson’s Speech as UN Women Goodwill Ambassador

Posted on Updated on

UN Women's "HeForShe" VIP After Party

 

 

Η ομιλία της Emma Watson’s  ως Πρέσβειρα Καλής Θελήσης στην UN Women .

Η UN Women είναι η οργάνωση των Ηνωμένων Εθνών για την ισότητα των φύλων και τη χειραφέτηση των γυναικών.

Η ομιλία της ξεκίνησε την εκστρατεία HeforShe, η οποία ενθαρρύνει τους άνδρες να συμμετάσχουν στον αγώνα για την ισότητα των φύλων.

Για όσους δεν γνωρίζουν την γλώσσα μπορείτε να διαβάσετε κάποια αποσπάσματα της ομιλίας σε μετάφραση απο το Google Translate.
Μερικά από τα αποσπάσματα:
«Διαπιστώνω μετά απο έρευνά μου πως η λέξη φεμινισμός , την αποφεύγουν πολλοί και κυρίως οι γυναίκες. Εχει γίνει συνώνυμα του μίσους για τους άνδρες. Και για ένα είμαι σίγουρη .Πως αυτό επιβάλλεται να σταματήσει.»«Άρχισα να αμφισβητώ τις  παραδοχές με βάση το φύλο, όταν σε ηλικά οκτών. Ήμουν μπερδεμένη όταν με  ονομάζαν « αυταρχική », γιατί ήθελα να σκηνοθετήσω τα έργα που θα δείχναμε στους γονείς, αλλά  τα αγόρια δεν ήταν. Όταν στα 14 άρχισε να ξυπνάη σεξουλικότητά μου από ορισμένα στοιχεία του Τύπου. Όταν σε 15χρονες  φίλες μου σταμάτησαν από τις αθλητικές ομάδες τους, επειδή δεν ήθελε να εμφανιστεί «μυώδης«.  Όταν στα 18, τα αγόρια φίλοι μου δεν ήταν σε θέση να εκφράσουν τα συναισθήματά τους. ««ΆνδρεςΘα ήθελα να εκμεταλλευτώ αυτή την ευκαιρία για να επεκτείνω την επίσημη πρόσκληση σε σας. Η ισότητα των φύλων είναι πάρα πολύ και δικό σας θέμα«Εάν οι άνδρες δεν πρέπει να είναι επιθετικοί , ώστε να είναι αποδεκτές οι γυναίκες δεν θα αισθάνονται υποχρεωμένες  να είναι υποχωρητικές . Εάν οι άνδρες δεν πρέπει να ελέγχουν, οι γυναίκες δεν θα πρέπει να ελέγχονται. Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες πρέπει να αισθάνονται ελεύθεροι να είναι ευαίσθητοι . Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες πρέπει να αισθάνονται ελεύθεροι να είναι ισχυρή είναι η στιγμή που όλοι αντιλαμβάνονται το φύλο σε ένα φάσμα και όχι ως δύο αντιτιθέμενες ομάδες .
Αν σταματήσουμε να καθορίζουμε τον  κάθε άλλο από αυτό που δεν είναι, και αρχίσουμε  να καθορίζουμε  τους εαυτούς μας από ό, τι είμαστε, μπορούμε όλοι να είμαστε πιο ελεύθεροι  και αυτό είναι το HeforShe . Πρόκειται για την ελευθερία. ««Ίσως να σκέφτεστε  ποιο είναι αυτό το κορίτσι του Χάρι Πότερ; Και τι είναι αυτά  που κάνει πάνω στη σκηνή του ΟΗΕΕίναι μια καλή ερώτηση και πιστέψτε με έχω ρωτήσει τον εαυτό μου το ίδιο πράγμα πολλές φορές. Δεν ξέρω αν έχω τα προσόντα για να είμαι εδώ. Το μόνο που ξέρω είναι ότι νοιάζομαι για αυτό το πρόβλημα. Και θέλω να το κάνουμε καλύτερο. ««Με την νευρικότητα μου για αυτό το λόγο και σε στιγμές που έχω  αμφιβολία, ρωτώ τον εαυτό μου σταθεράαν όχι εγώ,  ποιός , αν όχι τώρα, πότε. Αν έχετε παρόμοιες αμφιβολίες όταν οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται σε  σας , ελπίζω αυτά τα λόγια θα μπορούσαν να σας φανούν  χρήσιμα . «

UN Women Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της Emma Watson.

Advertisements

2 σκέψεις σχετικά με το “Emma Watson’s Speech as UN Women Goodwill Ambassador

  eleniplus said:
  09/03/2015 στο 09:46

  Η ανάρτησή σου είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Ξέρεις όμως τι με στεναχωρεί; Από τη δική μου εφηβεία μέχρι και σήμερα ακούω να μιλάμε για την ισότητα των φύλων. Όταν ήμουνα 25 νόμιζα ότι έχει κατακτηθεί, σήμερα στα fortysomething μου, αμφιβάλω. Και αυτό δεν είναι καλό σημάδι ούτε για την κοινωνία ούτε για τον πολιτισμό μας. Και σαν δεύτερη σκέψη, άσχετο/σχετικό, είναι και το θέμα της σημερινής μου ανάρτηση. Πες μου τι πιστεύεις εσύ που είσαι νεότερη

  Καλημέρα και φιλιά
  Ελένη
  https://myfortysomethingworld.wordpress.com/

  Μου αρέσει!

  Kiki Xondrou said:
  28/09/2014 στο 22:00

  ΕΙΝΑΙ ΕΝΘΑΡΥΝΤΙΚΟ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΔΡΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΝΑ ΜΑΣ ΞΥΠΝΑΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΝΑΡΚΩΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΒΆΛΕΙ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΕΝΕΣ ΕΝΟΧΕΣ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΔΡΕΣ……ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΘΕΝ ΦΕΜΙΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΑΣΥΡΕΙ ΣΕ ΆΛΛΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ. ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΒΡΑΔΥ ΜΕ ΟΝΕΙΡΑ ΓΛΥΚΑ!!!!!!!!!

  Στις 7:58 μ.μ. Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου 2014, ο/η patzaroula έγραψε:

  WordPress.com patzaroula posted: «Η ομιλία της Emma Watson’s ως Πρέσβειρα Καλής Θελήσης στην UN Women . Η UN Women είναι η οργάνωση των Ηνωμένων Εθνών για την ισότητα των φύλων και τη χειραφέτηση των γυναικών. Η ομιλία της ξεκίνησε την εκστρατεία HeforShe, η οποία ενθαρρύνει τους άνδρ»

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s