Συνταγή για κιμά…Πρώτα βγάζουμε τη σέλα!!!!

Posted on

Μην σας σοκάρει ο τίτλος. Ολόκληρη η Ευρώπη αντιμετωπίζει το σκάνδαλο .Διαβάστε :

**Οι ευρωπαϊκές χώρες θα πραγματοποιήσουν χιλιάδες ελέγχους στα προ-μαγειρεμένα φαγητά που περιέχουν βοδινό κρέας, για να εξακριβωθεί αν περιέχουν κρέας αλόγου, την ώρα που το διατροφικό σκάνδαλο επεκτείνεται και σε άλλες χώρες.

Σύμφωνα πάντα με γαλλική υπηρεσία, η εταιρία Spanghero, προμηθευτής κρέατος των κατεψυγμένων Findus, παραλάμβανε επί έξι μήνες σε δέματα των 25 κιλών 750 τόνους αλογίσιου κρέατος με «σφραγίδα τελωνείου» που αντιστοιχούσε στο αλογίσιο κρέας,  όπως αποδείχτηκε σε τιμολόγια που κατασχέθηκαν μεταξύ ενός διανομέα στην Κύπρο και της γαλλικής εταιρείας.

Στο πλαίσιο αυτό η γαλλική εταιρεία Spanghero, την οποία κατηγορεί το Παρίσι για το διατροφικό σκάνδαλο, δηλώνει αθώα. Τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ συμφώνησαν  να πραγματοποιήσουν σχεδόν 2.250 ελέγχους. Από 10 έως 150 ελέγχους θα διενεργήσει κάθε χώρα, κυρίως στο επίπεδο των διανομέων προϊόντων διατροφής, τα οποία προορίζονται για τους καταναλωτές.

Στη Βρετανία έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν από τις βιομηχανίες του τομέα διατροφής. Αλογίσιο κρέας βρέθηκε σε 29 προϊόντα που θεωρητικά περιείχαν βοδινό, σε 2.501 δείγματα, ανακοίνωσε η βρετανική Υπηρεσία Διατροφικής Ασφάλειας. «Η συντριπτική πλειονότητα των προϊόντων με βόειο κρέας δεν περιείχε κρέας αλόγου. Τα δείγματα που είχαμε είναι εντελώς απαράδεκτα ωστόσο αποτελούν την εξαίρεση«, δήλωσε η διευθύντρια της υπηρεσίας, Κάθριν Μπράουν. Και σε νέες χώρες αναφέρθηκε η παρουσία αλογίσιου κρέατος σε προ-μαγειρεμένα φαγητά, η συσκευασία των οποίων έφερε την ετικέτα «γνήσιο βοδινό», μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου στη Βρετανία και την Ιρλανδία πριν από τρεις μήνες. Στην Αυστρία οι αρχές εντόπισαν ίχνη αλογίσιου κρέατος σε τορτελίνια που υποτίθεται περιείχαν βοδινό. Στη Νορβηγία η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Norges Gruppen ανακοίνωσε ότι κρέας αλόγου ανιχνεύθηκε σε λαζάνια που πωλούνταν στα καταστήματά της τα οποία και αποσύρθηκαν από τα ράφια.

Στη Δανία το αρμόδιο υπουργείο για τη Διατροφή, διεξάγει έρευνα σε ένα σφαγείο που μπορεί να συμπεριέλαβε αλογίσιο κρέας στο κρέας που παρουσιαζόταν ως βοδινό και πωλείτο σε εταιρίες παρασκευής πίτσας. Στην Ολλανδία έρευνα διεξήχθη χθες στο νότο της χώρας σε εργοστάσιο που αναμείγνυε κρέας αλόγου και βοδινού πριν το μετα-πωλήσει ως «γνήσιο βοδινό». Άλλες χώρες που έχουν πληγεί έως τώρα είναι η Γερμανία, η Ελβετία και η Σουηδία. Ειδικότερα, σε ότι αφορά τη Γαλλία, η γαλλική υπηρεσία αντιμετώπισης του οικονομικού εγκλήματος ανέφερε ότι το σκάνδαλο αφορά 750 τόνους κρέατος, εκ των οποίων οι 550 χρησιμοποιήθηκαν για την παρασκευή τουλάχιστον 4,5 εκατομμυρίων πακέτων νοθευμένου φαγητού σε 13 ευρωπαϊκές χώρες.

Πηγή από δημοσιογραφικό portalwww.emea.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s