Δελτίο Τύπου Ε.Φ.Ε.Τ.! Νέα ανάκλιση προϊόντων!!!

Posted on

efet  Τα θετικά δείγματα, ως προς την παρουσία DNA αλόγου, αφορούν στα κάτωθι προϊόντα:

  • ·         Κατεψυγμένο «Κεμπάπ τύπου Αρμένικο», με εμπορική ονομασία «ΑΡ-ΚΑΣ», σεσυσκευασία του 1kg, παρασκευαστής – συσκευαστής «Αφοί Μπατανιάν, ΒΙ.ΠΕ. Κορωπίου», τοοποίο δειγματίστηκε από το σούπερ μάρκετ «ΜΕΤΡΟ ΑΒΕΕ, Υποκατάστημα της Καβάλας» ,ανιχνεύτηκε DNA αλόγου σε ποσοστό <1%.
  • ·         Σαλάμι Βοδινό με εμπορική ονομασία «Destan», σε συσκευασία των 500g, πουπαρασκευάσθηκε από την Ολλανδική εταιρεία “Simons Vleeswaren B.V.” με αριθμό έγκρισηςNL 77 EG, το οποίο διακινήθηκε από την Γερμανική εταιρεία “DEMKA GmbH” και  δειγματίστηκε από το παντοπωλείο «Γιακούπ Γιακούπ, Φίλυρα Σάππων, Ροδόπης»,ανιχνεύτηκε DNA αλόγου σε ποσοστό <1%.
  • ·         Παρτίδα βόειου κατεψυγμένου κρέατος, με την επισήμανση «FROZEN BEEF MEAT NECK» της επιχείρησης “ΖΗΚΟΥΔΗ Β. Ε.Π.Ε.” (Καπ. Άγρα 14-16, Σταυρούπολη, Θεσσαλονίκη) ,ανιχνεύτηκε DNA αλόγου και αναμένεται το εργαστηριακό αποτέλεσμα ποσοτικοποίησης.
  • ·         Παρτίδα βόειου κατεψυγμένου κρέατος, με την επισήμανση «FROZEN BEEF MEAT TOPSIDE» της επιχείρησης “ΖΗΚΟΥΔΗ Β. Ε.Π.Ε.” (Καπ. Άγρα 14-16, Σταυρούπολη, Θεσσαλονίκη).,ανιχνεύτηκε DNA αλόγου και αναμένεται το εργαστηριακό αποτέλεσμα ποσοτικοποίησης.
  • ·         Προϊόν «Καβουρμάς» με την εμπορική επωνυμία “Παραδοσιακά Αλλαντικά ΑΝΑΝΙΑΔΗ”, το οποίο παρασκευάζεται και συσκευάζεται από την επιχείρηση «ΑΡΙΣΤΗ ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ ΑΒΕΕ» με έδρα Αιγάλεω Αττικής, για λογαριασμό της επιχείρησης «ΑΝΑΝΙΑΔΗΣ ΑΒΕΕ» με έδρα την Καβάλα ,ανιχνεύτηκε DNA αλόγου και αναμένεται το εργαστηριακό αποτέλεσμα ποσοτικοποίησης.
  • ·         Λουκάνικο χωριάτικο με την εμπορική επωνυμία “Nostima” με ημερομηνία παραγωγής 23/2/2013 και ημερομηνία ανάλωσης 25/3/2013. Το εν λόγω προϊόν παρασκευάζεται- συσκευάζεται από την επιχείρηση «ΣΤΑΜΠΟΛΙΔΗΣ Ι. & ΑΦΟΙ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ Ε.Π.Ε.», με έδρα το 6ο χλμ. Αλεξανδρούπολης-Μάκρης .,ανιχνεύτηκε DNA αλόγου σε ποσοστό 1%.
  • ·         Τέσσερα προϊόντα και συγκεκριμένα «Κεμπάπ τύπου Αρμένικο» με ημ/νία λήξης 7/8/2013, «Σουτζουκάκι 80 γρ.» με ημ/νία λήξης 24/1/2014 και «Μπιφτέκι 130 γρ.» με ημερομηνίες 27/11/2013 & 12/02/2014, τα οποία παράγονται από την εταιρεία “T&T FoodsΑΕ” (630 80 Λάκωμα Χαλκιδικής)  και δειγματίστηκαν στην επιχείρηση “Χούτος Catering A.E.” .,ανιχνεύτηκε DNA αλόγου σε ποσοστό >60%.
  • ·         Κεμπάπ κατεψυγμένο με την εμπορική ονομασία «ΑΡΙΣΤΟΝ» με ημερομηνία παρασκευής 31.12.2012 Lot 036512 και ημερομηνία ανάλωσης 31.12.2013», το οποίο παρασκευάζεται από την εταιρεία ΛΑΔΑΣ & ΣΙΑ Α.Β.Ε.Ε. (Ορτανσίας 19, Αχαρναί Αττικής) .,ανιχνεύτηκε DNA αλόγου και αναμένεται το εργαστηριακό αποτέλεσμα ποσοτικοποίησης.
  • ·         Ενδιάμεσο προϊόν σουτζούκι της επιχείρησης «Αφοί Μπατανιάν», ΒΙ.ΠΕ. Κορωπίου (ανιχνεύτηκε DNA αλόγου και αναμένεται το εργαστηριακό αποτέλεσμα ποσοτικοποίησης).Προϊόν με την εμπορική ονομασία «ΚΕΜΠΑΠ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ» με ημερομηνία συσκευασίας: 13-02-2013, ημερομηνία λήξης: 20-07-2013, καθώς και αρ. παρτίδας L:310, το οποίο παρασκευάζεται – συσκευάζεται από την επιχείρηση KRIVEK Α.Ε. με έδρα τη Χερσόνησο Κρήτης και δειγματίστηκε από την Υπεραγορά Τροφίμων ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ Α.Ε., Ισαύρων & Σοφοκλή Βενιζέλου, Ηράκλειο Κρήτης .,ανιχνεύτηκε DNA αλόγου και αναμένεται το εργαστηριακό αποτέλεσμα ποσοτικοποίησης.
  • ·         «Λουκάνικο Πέταλο» με την εμπορική επωνυμία «Ozyorem Kaysevi sucuk 455 gr», με κωδικό παραγωγής L-12345 και ημερομηνία λήξης 10-4-2013, το οποίο παράγεται από την ολλανδική επιχείρηση «NL 687 EG» για λογαριασμό της γερμανικής εταιρείας «DEMKA GmbH» και δειγματίστηκε από το κατάστημα «ΑΛΗ ΜΠΑΜΠΑ» (Αρσάκειο Σάπες, Ροδόπη) ,ανιχνεύτηκε DNA αλόγου σε ποσοστό <1%.
  • ·         «ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΑΛΑΜΙ» με την εμπορική επωνυμία « LeFruMarin – Salam Rustic», σε συσκευασία των 1800 gr και ημερομηνία λήξης 02-03-2013, που παράγεται από τη ρουμανική εταιρεία «LeFruMarine S.R.L.» και δειγματίστηκε από το Mini Market στην οδό Σμύρνης 17, Θήβα Βοιωτίας ,ανιχνεύτηκε DNA αλόγου και αναμένεται το εργαστηριακό αποτέλεσμα ποσοτικοποίησης.
  • ·         Τρία (3) προϊόντα και συγκεκριμένα «Σαλάμι μπύρας τεμάχια βάρους 450γρ.» με εμπορική ονομασία «ΠΑΣΣΙΑΣ» αριθμό παρτίδας 75556 111124 και ημερομηνία λήξης 10/04/2013 (ανιχνεύτηκε DNA αλόγου σε ποσοστό >1% και <5%), «Αλλαντικό σκορδάτο βραστό τεμάχια βάρους 330γρ.» με εμπορική επωνυμία «ΠΑΣΣΙΑΣ» αριθμό παρτίδας 75832 και ημερομηνία λήξης 26/05/2013 ,ανιχνεύτηκε DNA αλόγου σε ποσοστό >25% και <50% ,και «Σαλάμι αέρος τεμάχια βάρους 0,496kgr» με εμπορική επωνυμία «ΠΑΣΣΙΑΣ» με αριθμό παρτίδας 76039 και ημερομηνία λήξης 20/05/2013 ,ανιχνεύτηκε DNA αλόγου σε ποσοστό >50% ,  τα οποία που παράγονται από την εταιρεία Ε.Γ.ΠΑΣΣΙΑΣ Α.Β.Ε.Ε., Π. Αθηναγόρα 7, Ν. Ευκαρπία, Θεσσαλονίκη.
  • ·         Δυο (2) προϊόντα και συγκεκριμένα «Λουκάνικα τ. Φραγκφούρτης σε συσκευασία βάρους 300γρ.» με εμπορική ονομασία «Mr. Grand» με αριθμό παρτίδας 75846 και ημερομηνία λήξης 30/03/2013 ,ανιχνεύτηκε DNA αλόγου σε ποσοστό >10% και <25%.
  • ·         «Παριζάκι Γίγας Κλασικό τεμάχια βάρους 600γρ.» με εμπορική επωνυμία «Mr. Grand» με αριθμό παρτίδας 76114 και ημερομηνία λήξης 18/06/2013, ανιχνεύτηκε DNA αλόγου σε ποσοστό >5% και <10% , τα οποία παρασκευάζονται για λογαριασμό του Ομίλου Δ. ΜΑΣΟΥΤΗΣ A.E. (14ο χλμ. Θες/νίκης – Βασιλικών) από την από την εταιρεία Ε.Γ.ΠΑΣΣΙΑΣ Α.Β.Ε.Ε., Π. Αθηναγόρα 7, Ν. Ευκαρπία, Θεσσαλονίκη.
  • ·         «Κεφτεδάκια ΝΑΠΟΛΙΤΕΝ κατεψυγμένα σε συσκευασία βάρους 2kg» με αριθμό παρτίδας 06021339, ημερομηνία παραγωγής 06/02/2013 και ημερομηνία λήξης 06/02/2014, που παράγονται από την εταιρεία «SPECIAL ΕΔΕΣΜΑΤΑ Α.Ε.» (14ο χλμ. Θεσσαλονίκης – Μηχανιώνας, Περιφερειακός Αεροδρομίου, Θέρμη), ανιχνεύτηκε DNA αλόγου σε ποσοστό >50%.

 

Το σχετικά αυξημένο ποσοστό θετικών δειγμάτων σε DNA αλόγου είναι απόρροια και της συνέχειας των ελέγχων στις περιπτώσεις θετικών ευρημάτων.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s