Μικρή και σημαντική υπενθύμιση..!

Posted on Updated on

A little Beetroot

Πόσες φορές έχετε παρακολουθήσει τηλεοπτικές εκπομπές με θέμα την υγεία και την ομορφιά;

Πόσα περιοδικά για την ομορφιά και την διατήρησή της έχετε ξεφυλλίσει; Μπορούμε να απαντήσουμε εύκολα. Η υγεία και η ομορφιά μάς απασχολούν σε κάθε περίοδο της ζωής μας. Όσο βέβαια, για την τέχνη της μαγειρικής, που αποτελεί καθημερινότητα για όλους, είτε στην απλή είτε στην πιο πολύπλοκη διάσταση της, οι τηλεοπτικές εκπομπές και τα βιβλία που ασχολούνται με αυτή είναι άπειρα. Η επιστήμη όμως που συνδέει την υγεία με την ομορφιά και την τέχνη  της μαγειρικής είναι η διαιτολογία.

Πώς καταλήγουμε στο συμπέρασμα αυτό;  Πολύ απλά. Αν σκεφτούμε το ρητό που αναφέρει ότι «είμαστε ότι τρώμε», τότε το μυστικό της καλής διατροφής μας αποκαλύπτεται. Όταν φροντίζουμε τον οργανισμό μας, τρέφοντας το σώμα με τις κατάλληλες τροφές και τις ανάλογες ποσότητες, η υγεία μας δύσκολα κλονίζεται.   Κατά συνέπεια ένα υγιές σώμα είναι πάντα όμορφο και ελκυστικό. Η μαγειρική συνδράμει δίνοντας εύκολες ιδέες απόλαυσης. Κάνουμε πιο εύγευστα τα γεύματα που καταναλώνουμε με τις αντίστοιχες μεθόδους παρασκευής. Η επιστήμη της διαιτολογίας στηρίζει τον άνθρωπο σε όλα τα στάδια της ζωής του. Χρησιμοποιεί έρευνες της χημείας τροφίμων  και της ιατρικής, για να μπορέσει να κατευθύνει τον άνθρωπο στην σωστή επιλογή της τροφής, για την αποφυγή παθολογικών καταστάσεων  και την εκδήλωση ασθενειών. Δυστυχώς, κάποιοι βλέπουν την διαιτολογία ως μονοδιάστατη  επιστήμη, στην οποία απευθύνονται οι άνθρωποι με παραπανίσια κιλά, με διάφορες ασθένειες και συνήθως  με παθολογικές   μη-αναστρέψιμες διατροφικές διαταραχές.

Διαιτολογία «σημαίνει»  τρέφομαι σωστά, σύμφωνα με τις ανάγκες μου,  χωρίς να  στερούμε και να καταπιέζω τον οργανισμό μου. Σημαίνει καλή υγεία, δίνοντας στον άνθρωπο την δύναμη που χρειάζεται, μέσα από τις τροφές. Eτσι, μπορεί να ανταπεξέλθει σε κάθε δυσκολία της ζωής, είτε σωματική είτε πνευματική.

                Ενημερωθείτε σωστά και ακολουθήστε σωστή διατροφή.

         Προάγετε την υγεία σας, αποκτήστε δύναμη, ευεξία, ,ομορφιά .

____ [ Μην ξεχάσεις να ψηφίσεις στην έρευνα του blog . Κάνε κλίκ   εδώ. ]_____

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s